Fii calator! Fii indraznet! Fii calator in Targu Mures!

 Targu Mures este unul dintre orasele emblematice din Transilvania si merita sa îl vizitezi. Orasul înca mai pastreaza aerul medieval, se bucura de o arhitectura deosebita si ofera numeroase atractii turistice pentru vizitatorii sai.  Este un oras multicultural cu o istorie bogata si o localitate în care noul se îmbina perfect cu istoria si traditiile locale.

Shopping City Targu Mures

Cum ar fi ca în sfârsit să gasesti tot ceea ce îti dorești doar într-un singur loc?
Shopping City Târgu Mureș îsi deschide portile si te așteapta cu experiente de neuitat alaturi de brandurile tale preferate si ofertele lor speciale!

Gradina zoologica

Cea mai mare din tara, cu o suprafata de peste 40 hectare, în mijlocul padurii si totuși aproape de inima orasului, gradina zoologica din Tîrgu Mures adapostește aproximativ 500 de animale, din peste 80 de specii diferite.

Complexul Weekend

Este pe primul loc în preferințele mureșenilor în timpul verii. Complexul are piscine pentru adulti si copii, bazin olimpic, teren de fotbal, tenis, volei, mese de ping-pong, un spatiu de joaca pentru copii, numeroase terase cu diferite feluri de mancare, băutura si distractie si ofera posibilitatea plimbarilor cu barca pe râul Mures.

Cetatea medievala

Cetatea actuală este ridicată pe ruinele vechiului castel aparținând voievodului transilvănean Bathori István. A fost reconstruită în urma invaziei turco-tătare din 1601, având o formă pentagonală și fiind împărțită în șapte bastioane, din care 5 de către breslele muncitorești. Conține cea mai veche clădire din oraș, biserica reformată din secolul XIV.

Piata Trandafirilor

Piata Trandafirilor din centrul orasului este una dintre cele mai frumoase piete centrale din intreaga zona a Transilvaniei, cunoscuta pentru tufele de trandafiri care o impodobesc pe intreaga perioada calda si care fac din acesta un incantator loc de promenada pentru turistii aflati in oras dar si pentru localnici. Cladiri in stil baroc, secesionist si neoclasic, cladiri de cult si obiective turistice de o impresionanta valoare istorico-culturala sunt grupate in aceasta zona centrala facand vizitarea extrem de usoara.

Biblioteca Teleki-Bolyai

Biblioteca a fost construită între anii 1799-1804 sub îndrumarea fondatorului ei, contele Samuel Teleki. Celor 40.000 de volume din colecția Teleki s-au adăugat alte 80.000 volume din colecția Bolyai, formându-se astfel fondul Teleki-Bolyai. Acestora li s-au adăugat apoi și alte fonduri de carte din mai multe biblioteci tradiționale din Transilvania.

Turism Medical

În domeniul sănătatii, Targu Mures este un centru important, recunoscut la nivel national. Aici se găsesc unități medicale cu aparatură performantă și cadre medicale specializate indiferent că vorbim de unitati de stat sau private. Spitale, clinici, centre medicale, cabinete private sunt toate la dispozitia bolnavului. Facultatea de Medicina si Farmacie din oraș, renumită la nivel internațional reprezintă o sursă importantă pentru resursele umane din aceste unități.

Trimiteti un SMS la 0749 027 726 spuneti-va parerea despre mâncare, servire, atmosfera sau orice alt lucru pe care îl remarcati la noi. Va rugam sa specificati numarul mesei. Mesajul va rămâne anonim si va ajunge direct la conducerea unitatii. Va multumim!